keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kun uni ei tule...

Kipu valvottaa.

Joskus on vaikeeaa myöntää itselleen, ettei ole enää täysin terve ja monien läheistenkin on sitä vaikea käsittää. On helpompaa peitellä totuutta hymyllä, kuin kertoa sitä läheisilleen tai ylipäätään kenellekään. Kuinka kertoa rakkailleen, ettei öisin saa unta ja päivät lipuvat ohitse usvan keskellä. On vaikeaa saada muilta ymmärrystä, kun he eivät tiedä miltä elämä jatkuvan kivun kanssa tuntuu. Kivun tunne on aina todellinen, mutta sen aiheuttaja ei aina olekkaan ihan niin helposti selitettävissä.
Joskus yöt tuntuvat todella pitkiltä ja tuskaisilta. Kun kipu pitää hereillä eikä anna rauhaa, on parempi nousta sängystä ja keksiä mielelle muuta tekemistä. Musiikki ja oman mielen kehittäminen voivat auttaa, vaikka eivät kipua täysin poistaisikkaan. On vain löydettävä itselleen sopivat keinot selviytyä arjestaan kivun kanssa. Jokainen päivä voi tuntua opettelulta ja ponnistelulta, mutta se miten itse siihen suhtautuu voi muuttaa elämän joko sietämättömäksi tai seikkailuksi. 
Elämä ei aina tunnu reilulta ja monta kertaa sitä miettii, miksi juuri itselle on käynyt tällainen epäonni. Sitä ei silti parane liikaa miettiä ja analysoida. Elämä jatkuu kaikesta huolimatta ja on vain päätettävä miten itse tahtoo elää elämäänsä eteenpäin. Positiivinen asenne auttaa jaksamaan paremmin, mutta sekään ei tule aivan itsestään. Helpompaa on vajota synkkyyteen, kun se ruokkii itse itseään. Harjoittelu tekee kai mestarin tässäkin asiassa. Kun joka päivä etsii ympäriltään niitä pieniä ilon aiheita, voi jonkin ajan kuluttua huomata, että on alkanut ajattelemaan elämäänsä paljon kirkkaammassa valossa. 
Läheisten tuki ja ymmärretyksi tuleminen ovat todella tärkeitä asioita meille jokaiselle. Kun on joku kenelle purkaa mieltään ja sydäntään, voi päiviäänkin jatkaa kevyemmin mielin. 


torstai 13. syyskuuta 2018

Ilo elämässä

Kuinka usein pysähdymme aivan hiljaa katsomaan sitä, mitä ympärillämme oikeasti tapahtuu? Näemmekö arjen keskellä koskaan koko kokonaisuutta?
On helpompaa mennä virran mukana ja olla miettimättä, mitä tässä hetkessä oikeasti tapahtuu ja mikä on tärkeintä. Emme aina näe arkemme kiireiden keskellä, niitä pieniä ja kauniita asioita, joita elämämme on pullollaan. 
On vain pysähdyttävä katsomaan ja oikeasti tarkastelemaan, mitä ympärillämme oikeasti on. Ihanimmat ja kauneimmat asiat, eivät ole koskaan kaukana, kun vain avaa silmänsä ja mielensä niiden löytämiseksi.
Kun löytää elämästään ilon pienistäkin asioista, ei arki tunnu enää niin harmaalta ja yksitoikkoiselta. Saamme elää tätä elämää vain kerran, joten miksi tarkastella sen synkimpiä puolia, kun voimme nauttia tämän maailman kauneimmista asioista.
Tämä elämä tarjoaa meille kauniita asioita, kun vain osaamme katsoa. 
Löydä nuo ilon ja kauneuden hiukkaset, kerää niistä itsellesi ihanampi elämä yksi hiukkanen kerrallaan. 

tiistai 22. toukokuuta 2018

Takaisin luontoon



Talven ja pitkän odotuksen jälkeen kevät on tullut. Luonto on puhjennut juhla-asuunsa ja eläimet heränneet horroksistaan. Linnut laulavat, hyönteiset surisevat ja metsät vihertävät. Aurinko on hellinyt meitä jo monta viikkoa, mutta luonto kaipaisi vettä. Ilmat ovat olleet uimapedoille suotuisat ja rannat ovat täyttyneet auringonpalvojista.
Luonnossa liikkuminen rentouttaa mielen ja saa arjen kiireen katoaman. Kun kiinnittää huomionsa pieniin ja kauniisiin asioihin metsässä, ei huomaakkaan kuinka aika ja ajatukset vierähtävät. Kaiken hektisyyden ja kiireen keskellä, olisi hyvä muistaa hengähtää ja ottaa hetki aikaa itselleen. 


On helppo nauttia kauniista luonnosta, kun ei tarvitse kauaksi matkustaa. Kaupungin sydämestäkin voi löytää luonnon luomia ihmeitä, aivan kuten metsän siimeksestäkin. On vain löydettävä se oma paikka, missä sielu lepää.